Triceinc
Image default
Internet

Vad betyder WebP-filen?

WebP är en förkortning av Web Picture-format. WebP är ett modernt bildformat som erbjuder förlustfri och förlustfri komprimering av hög kvalitet för bilderna på webben. Det kallas i princip ett derivat av WebM, vilket är ett webbvideoformat utvecklat av Google. WebP erbjuder bilder i 26% mindre storlek än PNG och 25-34% mindre än JPEG samtidigt som de håller samma överlägsna kvalitet. 

WebP-bildkomprimeringsprocessen beror på pixelförutsägelsen från de angränsande blocken och sedan kodar för skillnaderna. Detta gör att pixlar kan användas olika gånger, vilket resulterar i en mindre storlek än andra format. Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox och olika andra verktyg och programvarubibliotek stöder detta WebP-format. Utvecklare har också samarbetat med flera redigeringsverktyg för att ge stöd för sådana filer. 

https://cumsedeschide.com/extension/webp

Hur öppnar jag en WebP-fil?

Förutom alternativen som nämns ovan kan Paintshop Pro också öppna och redigera dessa filer på ett mycket enkelt och enkelt sätt. Allt börjar med att starta applikationen; en gång lanserad, gå nu till ‘Välj filer’ och tryck på ‘Öppna’. Bläddra nu i filen du vill redigera och välj dem eller dra önskade filer till programmet. I nästa steg kan du redigera din bild som du vill. När du har redigerat kan du nu spara eller exportera din fil. 

En annan fantastisk funktion associerad med dessa WebP-filer är deras interkonverterbarhet. Du kan konvertera dem till JPEG eller PNG med massor av fritt tillgängliga onlineverktyg. Även du kan konvertera dina redan bevarade PNG-filer eller JPEG-filer till detta moderna format med samma verktyg.