Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Tips voor na het trekken van je verstandskiezen

Veel mensen moeten op een bepaald moment in hun leven hun verstandskiezen laten trekken. Soms is dat noodzakelijk omdat ze in de weg komen van andere tanden en die gaan wegdrukken of beschadigen of omdat het nodig is voor een kincorrectie. Onze verstandskiezen hebben eigenlijk geen specifieke functie, daardoor kunnen ze zonder problemen weggehaald worden. Een specialist zal dan onder verdoving de verstandskies trekken. Maar wanneer die verdoving uitwerkt, kan het wel al eens vervelend worden aan de mond en de kaken. Hier lees je enkele tips voor wat je best kan doen als je verstandskiezen pas getrokken zijn.

1. Afkoeling

Wanneer je thuiskomt, kan je best meteen weer voor verkoeling zorgen voor je wangen en kaken zodat er geen zwelling op kan treden. Installeer je dus op de bank en neem een ijspack om op je kaken te zetten.

2. Pijnstillers

Wanneer de verdoving uitgewerkt is, kan je nog veel pijn ervaren. Op deze moment zijn goede pijnstillers dus essentieel. Meestal zal de tandarts die je behandeld heeft je meteen een voorschrift meegeven om pijnstillers en mondspoelmiddel te halen bij de apotheker. Best laat je dit door iemand anders doen, want je zal er zelf niet al te best toe in staat zijn. Ookal wanneer je nog geen pijn voelt, neem je best toch al een pijnstiller in. Dit om te voorkomen dat je hevige pijn krijgt en dan pas een pijnstiller inneemt die nog even inwerkingstijd nodig heeft.

3. Vloeibaar eten

Na de behandeling zal je je mond niet goed kunnen openen en al zeker niet goed kunnen kauwen. Daardoor kan het moeilijk worden om vast voedsel te gaan eten. Sla dus op voorhand voldoende vloeibaar voedsel in. Haal yoghurt of papjes, maak een grote kom verse soep of koop een bak ijs, dat is bovendien ook goed voor koeling.

https://www.orfeokliniek.nl