Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Sanitair en Witgoed

Geschreven door  witgoed reparatie Amsterdam

 

In dit artikel over sanitair sluit goed aan op het vorige artikelen over warm water. Een goed gebruik van bepaalde sanitaire voorzieningen is immers alleen mogelijk indien bij die voorziening een tappunt voor warm water geïnstalleerd is volgens witgoed reparatie . Denk bijvoorbeeld aan lig en zitbaden, douches en wastafels. Wij zullen ons beperken tot de bespreking van enkele technische voorzieningen die bij de installatie van sanitair nodig zijn. Daarbij zullen ook enkele toestellen worden besproken die tot de drinkwaterinstallatie behoren.

sanitair en witgoed Vele van de voorzieningen en toestellen moeten voldoen aan kwaliteiteisen van de KIWA (keuringsinstituut voor waterleidingartikelen te Rijswijk). de KIWA keeft een lijst uit van fabrikanten, die gerechtigd zijn tot het voeren van KIWA-keurmerk. Een aantal eigenschappen van voorzieningen is in Normbladen vastgelegd. Het aansluiten van toestellen, kranen en afsluiters aan het drinkwaterleidingnet, maar ook de vervanging van onderdelen bij reperatie is daardoor eenvoudiger en minder tijdrovend. 

sanitair en witgoed :aansluiting en beveiliging 

In iedere woning komt een hoofdleiding voor water binnen, die met een hoofdkraan kan worden afgesloten. Na de hoofdkraan is er in de woning een watermeter gemonteerd, voor het registreren van het waterverbruik. Direct achter de watermeter bevindt zich de hoofdstopkraan, waarmee de gehele huisinstallatie kan worden afgesloten. Vanaf deze hoofdafsluitkraan wordt de hoofdleiding over meer huisleidingen verdeeld, die per sectie door een stopkraan afgesloten kunnen worden.

sanitair en witgoed

Hoe groot de leidingdiameters moeten zijn is een installatietechnische vraag. Het hangt af van het aantal sanitaire voorzieningen dat op de leiding aangesloten is en van de grootte van het waterverbruik per tappunt. Bij het stromen van water in de leidingen ontstaat drukverlies, als gevolg van de stromingsweerstand van de leiding. Deze weerstand is voor leidingen met kleine diameter groter dan voor ruime leidingen. 

 

Related Posts

Heuvel Horeca, groothandel in horeca apparatuur

Last van huisstofmijtallergie? Gebruik een luchtreiniger

Dozen bestellen in ieder formaat