Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Refractometer

Een refractometer is een optisch meetinstrument dat bijvoorbeeld ingezet wordt bij het meten van het suikergehalte in bijvoorbeeld vruchtensappen. Een refractometer, en dan met name een digitale refractometer, maakt het eenvoudig om snel de brekingsindex van het te meten vloeistof te bepalen. De lichtbrekingsindex wordt omgezet in de Brix schaalverdeling. Met schaalverdeling wordt de hoeveelheid opgeloste suikers in een vloeistof aangegeven. De resultaten bepaald of het product meer of minder suiker nodig heeft. Om de kwaliteit van het product te bepalen geldt de regel, hoe hoger de Brix-waarde, hoe beter de kwaliteit van het product.

Om de kwaliteit nauwkeurig te meten en om efficiënter te werken is de Pal-1 refractometer van Atago dé oplossing. De Brix waarde beschikt over een groot display, wat het makkelijk aflezen van de meetresultaten mogelijk maakt. Daarnaast is de Pal-1 uiterst nauwkeurig en wordt de Brix waarde, binnen enkele seconden, tot één cijfer achter de komma weergegeven. De Pal serie van Atago is gewaardeerd met het Good Design Award. Behalve de hoge mate van nauwkeurigheid is de refractometer klein van stuk en ligt het lekker in de hand.

Zeker de analoge refractometer maakt meer en meer plaats voor de digitale refractometer van Atago, vanwege tijdsbesparing en nauwkeurigheid. Met enkel 2 á 3 druppels wordt de Brix waarde binnen enkele seconden in het display weergegeven.

Refractometer Fruitteelt

Om de kwaliteit van het fruit te kunnen bepalen is een refractometer niet meer weg te denken uit de fruitteeltsector. De kwaliteit van het fruit is eenvoudig te bepalen. Elk stuk fruit heeft zijn eigen waarde voor de perfecte smaak. In een Brix waarde tabel wordt weergegeven bij welke waarde het stuk fruit op zijn best is.

Refractometer honing

De digitale refractometer is voor een imker erg handig bij het meten van de watergehalte in de honing. Er mag volgens de Europese richtlijnen niet meer dan 20% water in honing zitten.

Refractometer toepassing

De digitale refractometer Pal-1 zijn zeer handzame refractometers, eenvoudig in gebruik op de werkvloer of in het veld. De refractometer is in talloze  sectoren en branches inzetbaar:

  • Tuinbouw, fruitteelt en fruithandel
  • Drankindustrie
  • Voedingsmiddelenindustrie
  • IJsbereiding
  • Keuringsdiensten
  • Opleidingsinstituten

 

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx

Related Posts

Hoe kan een waist trainer je helpen afvallen?

Populaire winkelcentra in Zuid-Holland

Ook een hekel aan gezichtsverlies?