Triceinc
Image default
Offers

Pas op voor oplichters die achter je geld aan zitten!

 

De snelle prijsstijging die Bitcoin het afgelopen jaar heeft veroorzaakt, heeft de belangstelling van het grote publiek voor de oorspronkelijke cryptografie gewekt. Nu de prijzen er weer normaal uitzien, is investeren in bitcoin nog nooit zo populair geweest, maar de stijging van de rente is niet zonder gevolgen geweest. Een van de keerzijden van nieuwe investeerders die de markt betreden is de toename van het aantal oplichterijen, fraude en verhalen van kleine beleggers die hun munten verliezen aan duistere ondernemingen. Van ICO-schandalen tot diefstal en -fraude: gewone consumenten kunnen gemakkelijk ten prooi vallen aan criminaliteitbij een bitcoin code scam.

Het kan lijken alsof het het wilde westen voor investeerders is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hoewel er zeker risico’s in de markt zijn, kunnen de kansen voor sommigen onweerstaanbaar zijn. Voorzichtigheid is echter altijd een must en er zijn duidelijke tekenen van oplichting waar beleggers naar kunnen zoeken. Door deze valkuilen en bitcoin code scams te vermijden, kunnen gebruikers hun kansen op succes vergroten en hun investeringen beschermen. Dit zijn enkele van de meest voorkomende zwendelpraktijken en hoe deze kunnen worden vermeden.

Bitcoin code scam: Hardware Portemonnee Diefstal

Voor gebruikers die zich zorgen maken over veiligheid en privacy, is een hardware portemonnee – een fysiek apparaat dat hun privé-sleutels opslaat – een steeds populairdere optie. Meestal zijn deze portemonnees zo klein als USB-stations met een sleutelhanger en bieden ze een offline manier om crypto-investeerders te helpen hun bitcoin nog beter te beschermen. Er zijn echter meldingen dat sommige van deze portemonnees ingebouwde kwetsbaarheden hebben die hackers kunnen openen om zo gemakkelijk alle bezittingen van een gebruiker te stelen. Deze zwendel komt steeds vaker voor, maar kan gemakkelijk worden vermeden door alleen portemonnees van vertrouwde bronnen te accepteren.

Bitcoin code scam: Ruilzwendel

Ondanks hun gedecentraliseerde karakter worden de meeste cryptoculturen nog steeds gekocht en verkocht op beurzen. Hoewel dit het gemakkelijker maakt om de munten te vinden die beleggers wensen, is er in veel landen nog steeds geen regelgevende instantie die toezicht houdt op deze omwisselingen. Zo zijn veel beleggers berooid achtergebleven toen de wisselkantoren waarvoor ze zich hebben ingeschreven, in de valkuil bleken te lopen. Deze bitcoin code scams zijn niet moeilijk op te sporen, maar kunnen wel duur zijn, zo niet vermeden worden. Een van de grootste rode vlaggen is de belofte van onrealistische prijzen. Uitwisselingen die hoge kortingen op bitcoin beloven, gebruiken deze strategie om nietsvermoedende slachtoffers te lokken. Daarnaast kunnen gebruikers de URL’s van beurzen controleren. Webadressen moeten altijd beginnen met HTTPS, een teken dat het verkeer versleuteld is. Het bezoeken van onbeveiligde websites is een slecht idee, maar waarschuwingsinvesteerders kunnen voorkomen dat ze duizenden verliezen door te zoeken naar de juiste tekens.

Valse ICO’s

Een van de beste resultaten van de hausse in de cryptografie is de opkomst van het eerste muntenaanbod als een manier voor bedrijven om kapitaal aan te trekken. Met duizenden nieuwe, op blockchain gebaseerde bedrijven die de markt betreden met unieke ideeën en boeiende projecten, kunnen gebruikers nu gemakkelijk hun favoriete bedrijven steunen. Deze enorme explosie van ICO-kansen heeft echter onvermijdelijk het schrikbeeld van fraude doen oplaaien.

Er zijn verschillende manieren waarop oplichters investeerders van hun bitcoin kunnen scheiden. Een populaire methode is het creëren van nepwebsites die lijken op die van ICO’s en het instrueren van gebruikers om munten in een gecompromitteerde portemonnee te storten.