Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Lekkage vinden in de badkamer? Dat doet u zo!

 

In dit artikel leert u aan de hand van een aantal stappen de lekkage te vinden in uw badkamer. Een lekkage kan namelijk veel schade veroorzaken in uw huis, wanneer u niet snel handelt. Door snel te handelen voorkomt u erger en kunt u ervoor zorgen dat het water van de lekkage geen schade veroorzaakt in andere delen van het huis. Met ons stappenplan zorgt u dat de lekkage in uw badkamer in no time wordt gevonden.

Stap 1: Check de tegels

De eenvoudigste manier om de plaats van de lekkage te vinden is door te kijken naar scheuren in de badkamertegels. Een scheur is eenvoudig met het blote oog te zien waardoor het makkelijk is om de lekkage te vinden. Heeft u een scheur gevonden? Los het dan op door zo snel mogelijk een nieuwe tegel op de plaats van de gebroken tegel te plaatsen of schakel een specialist in om de tegel te vervangen.

Stap 2: Check de kit van uw tegels

Heeft u geen gecheurde tegels kunnen vinden in uw badkamer, dan gaat u verder met stap 2. Hierin checkt u de kit van de badkamertegels op gaten en/of het loslaten. Door met een scherp voorwerp de rand van de kit naar beneden te drukken kunt u eenvoudig zien of de kit nog aansluit op de tegels. Kunt u geen opening vinden en is de kit overal nog in goede staat? Ga dan naar stap 3.

Stap 3: Ga op het geluid af

Door met een hard en metaal voorwerp te tikken op de tegels, komt u erachter of de tegels nog goed vast zitten. Wanneer u een hol geluid hoort bij het tikken, kunt u ervan uit gaan dat de tegel niet goed meer vast zit. Zorg er op dat moment voor dat de tegel zo snel mogelijk vervangen wordt.