Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Last van huisstofmijtallergie? Gebruik een luchtreiniger

In dit artikel lees je waarom een luchtreiniger tegen huisstofmijt een essentiële rol kan spelen in het voorkomen van allergische symptomen en reacties. We beginnen met kijken hoe huisstofmijten nu precies in je huis voorkomen en wat nu precies de menselijke gezondheidsproblemen zijn hierdoor. Daarna kijken we hoe een luchtreiniger huisstofmijtallergenen van de huisstofmijt kan bestrijden. Lees dus snel verder als je weet dat jij last hebt van een huisstofmijtallergie.

 

 

Hoe leeft de huisstofmijt?

Huisstofmijten zijn erg minuscule organismen die leven op zachte materialen zoals matrassen, dekens, tapijten, hoofdkussens, kledij, gordijnen, stoffen meubels, etc. Ze houden van plaatsen waar het vochtig is zoals matrassen en donsdekens. Deze zijn vochtiger dan gemiddeld door het nachtelijk zweten van mensen en de warmte van de menselijke lichamen, hier leven deze micro-organismen dan ook heel graag.

Deze diertjes doen ons niet zo veel en ze steken niet en doen eigenlijk niets. Ze voeden zich met dode menselijke cellen, om precies te zijn huidcellen. Ze vinden deze dode huid overal in huis maar vooral in onze matras en in de slaapkamer onder het bed en/of in tapijten. Om het beter te stellen, huisstofmijten zijn geen enge beesten en ze bijten en steken niet. Waarom hebben sommige mensen dan toch zo’n grote last van deze diertjes, in de vorm van hevige allergische reacties? Lees verder om achter de oorzaak te komen.

Oorzaak van problemen voor gezondheid

Huisstofmijten zijn micro-organismen. Het is wel bekend dat elk levend organisme, groot of klein (en in dit geval microscopisch klein), zijn poep (ontlasting) kwijt moet. En het is net deze ontlasting die allergisch is voor sommige mensen. Ontzettend veel microscopisch kleine organismen die overal uitwerpselen verspreiden. Ontlasting die allergenen in zich heeft en dus kan zorgen voor een allergische reactie. Dus om het samen te vatten, de uitwerpselen en de dode lijfjes van de huisstofmijten zitten helemaal vol met slechte allergeenstoffen. Deze stoffen zijn zo klein dat ze in de lucht terecht komen en opgaan in het luchtmengsel in huis.

Symptomen van de allergie

In het onderstaande schema hebbe we een opsomming gemaakt van de meest voorkomende symptomen van een allergie voor huisstofmijten:

 • ’s Ochtends wakker worden met dichte neus
 • Geel of oranje snot bij opstaan
 • Een rode, geïrriteerde en zere keel
 • Ogen die rood en tranig aanvoelen
 • Altijd een loopneus hebben
 • Onverklaarbare niesbuien heel de dag door
 • Moeilijk te verklaren jeuk op alle plaatsen op het lichaam
 • Gevoelige luchtwegen
 • Onverklaarbaar veel moeten hoesten (irritatie op de luchtwegen)
 • Een benauwd gevoel
 • Kleverige ogen
 • Waterige ogen
 • Slecht slapen

 

Huisstofmijtallergenen weghalen

Het voorkomen van allergische reacties op huisstofmijten is voor veel mensen niet zo belangrijk en zeker en vast geen prioriteit. Vaak wordt er te weinig aandacht besteed aan bepaalde allergische reacties. Mensen hebben niet veel zin om veel tijd en energie te steken in een degelijke oplossing. Een van de manieren waarop je de huisstofmijtallergenen kan weghalen, is door een luchtreiniger te kopen. Zo wordt de lucht weer helemaal schoon waardoor je geen (of veel minder) last meer zult hebben van de uitwerpselen en karkassen van die beestjes. Lijkt dit je nu handig dan kun je kijken voor een goede huisstofmijt luchtreiniger, op de pagina via de link vind je alles wat je maar nodig hebt om zelf ook een reiniging van huisstofmijtallergenen in huis te halen.

https://www.luchtreinigeradvies.com

Related Posts

Kartonnen bekers bestellen

Een voorkoeler in je veestal

Het vinden van een goede spuitgieterij