Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Kernthermometer

Bent u op zoek naar een kernthermometer die uiterst geschikt is voor de horeca? Die zeer nauwkeurig is en ideaal is voor gebruik tijdens goederenopslag, ingangscontroles en transport? Dan is een kernthermometer de oplossing! De thermometers zijn zeer breed inzetbaar en worden vooral gebruikt in de horeca. De kernthermometer wordt in de horeca gebruikt om te kunnen voldoen aan diverse richtlijnen zoals de hygiënecode voor de horeca. De hygiënecode vloeien voort uit de HACCP-beginselen. In deze hygiënecode staat beschreven voor inkoop, ontvangst, productie, opslag- en transport en de verkoop van levensmiddelen. Als horeca ondernemer heb je te voldoen aan de aangescherpte richtlijnen. Deze richtlijnen zijn opgestelt zodat o.a. horeca ondernemers aan kunnen tonen dat het product veilig is.

Digitale kernthermometer

Of u het product nu controleert vanuit de koeling of voordat het geserveerd wordt een digitale kernthermometer is wenselijk om snel en nauwkeurig de kerntemperatuur te kunnen bepalen. De gemeten temperaturen moeten verplicht geregistreerd en gedocumenteerd worden. Bij controles dient u aan te kunnen tonen dat u over een sluitende registratie beschikt.

Zeker wanneer u producten serveert en niet wilt dat het vis of vlees te taai of te droog geserveerd wordt is het wenselijk gebruik te maken van een thermometer die u precies vertelt welk kerntemperatuur er is bereikt. In plaats van af te gaan op de intuïtie bepaald u uiterst nauwkeurig de temperatuur en weet u zeker of het product de juiste gaarheid heeft bereikt.

Om zeker te weten of de kernthermometer op de juist manier gebruikt wordt zijn er twee richtlijnen waar u zich aan kunt vasthouden:

  • Zorg bijvoorbeeld bij vlees dat de insteekvoeler niet te dichtbij het bot wordt ingestoken. Het bot raakt sneller verhit, waardoor in de display een hogere kerntemperatuur wordt weergegeven dan dat de kerntemperatuur daadwerkelijk is.
  • Steek de insteekvoeler ook niet dicht bij het vet. Vet isoleert. In het display verschijnt een te lage temperatuur. Het vlees kan dan bijvoorbeeld te gaar zijn.  

Kies de beste kernthermometer

Het is afhankelijk van of u een professional bent of een hobby kok bent. Wanneer u een professional bent en dagelijks te maken heeft met diverse verplichte registraties dan is het aan te bevelen gebruik te maken van de Ebro TFX410 voedselthermometer. De degelijke, robuuste en volledig waterdichte thermometer is een uiterst nauwkeurig meetinstrument met een insteekvoeler aan een voelerkabel. De thermometer is op lengte te gebruiken en het voordeel is dat zowel de voelerkabel als het handvat hittebestendig zijn.

Bent u een hobbykok en wilt u nauwkeurig de kerntemperatuur kunnen meten? Zodat u het vlees perfect bereidt? Dan is de TLC700 een uitstekende oplossing. De kleine compacte thermometer is zeer nauwkeurig en handzaam. De inklapbare voeler maakt de thermometer tot zo’n handig formaat dat de thermometer makkelijk op te bergen is. 

 

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx