Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Een voorkoeler in je veestal

Als veehouder is de inrichting en infrastructuur van uw stallen van uiterst belangrijk. Een juiste inrichting zorgt voor efficiëntie, werkgemak en een optimale omgeving voor de dieren. De juiste stalinrichting werkt ook kostenbesparend, want waarschijnlijk maakt u al kleine onnodige kosten zonder dat u het zelf beseft door mankementen in uw stalinrichting. Om te weten welke deze mankementen zijn of wat er beter zou kunnen, voor uw werkgemak en voor het gemak van de dieren, kan u beroep doen op een bureau voor agrarisch advies. Zij analyseren de stalinrichting en geven advies voor wat er geoptimaliseerd kan worden, dit met het welzijn van de dieren en het gebruik van de nieuwste technieken in het achterhoofd. Ze adviseren en begeleiden de veehouder door het hele proces, ze bepalen samen een heldere en structurele strategie, kunnen vergunning- en subsidieaanvragen doen, offertes vergelijken en verschillende merken van stalinrichting leveren en installeren. Van het begin tot het eind kan u advies en hulp krijgen.

Een voorbeeld van een van de nieuwe technieken die de efficiëntie verbeteren en kostenbesparend zijn, is de RVS buizenkoeler. Deze voorkoeler maakt het mogelijk het rundveekwaliteit drinkwater voor de dieren als koelwater te gebruiken om melk te koelen voor die in de melkkoeltank terecht komt. De lage temperatuur van het water wordt gebruikt om de melk onderweg te koelen, wat ervoor zorgt dat er minder bacteriegroei is in de melk en er tot de helft minder energie moet worden gebruikt voor melkkoeling. Bovendien apprecieert het vee het licht opgewarmde drinkwater meer.

De voorkoeler is bestend tegen slijtage, heeft geen onderhoud nodig en heeft een lange levensduur, de invertering is dus snel terug te verdienen. Ook is het eenvoudig om de buizen grondig te reinigen. De voorkoeler zorgt voor een groot uitwisselingsoppervlak tussen het koude water en de warme melk en is geschikt voor grote en kleine melkhoeveelheden.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl