Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Een milieuvriendelijker dak

Sommige mensen hebben geld over en weten niet direct waar ze dat aan kunnen besteden. Een van de dingen die je dan met dat geld kan doen is door dat geld in je huis te investeren. Een van de dingen waar je dat dan in kan investeren is in het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor het overbekende pannendak waarin je kan investeren die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn. Een goed alternatief voor het pannendak is een rietendak.

Een rietendak is een goede investering omdat rieten daken beter isoleren dan pannendaken. In de winter blijft het daarom wat langer warm in huis waardoor je in de winter kan besparen op stookkosten en in de zomer blijft het met een rieten dak koeler in huis waardoor er minder kosten nodig zijn om een huis koel te houden.

Daarnaast is een rietendak goed omdat het voor een sfeer zorgt. Zo heeft een rietendak de eigenschap om met het weer mee te kleuren. Zo kleurt een rietendak lichter als de zon schijnt en kleurt een rietendak donkerder als het regent. Het belangrijkste van een rietendak is uiteindelijk dat de meeste rietsoorten bijna volledig biologisch afbreekbaar zijn waardoor een rietendak vriendelijker is voor het milieu dan het veelgebruikte pannendak.

Het nadeel van een rietendak is alleen dat die iets duurder is dan een pannendak, want een rietendak kost in aanleg ongeveer twee keer zoveel als een pannendak. De voordelen van een rietendak moeten voor jou daarom wel opwegen tegenover het totale kostenplaatje. De totale kosten zijn afhankelijk van de levensduur van het dak, van de hoeveelheid onderhoud dat er aan het dak wordt verricht en van de moeilijkheid van het aanleggen van het dak en is daarom voor elk dak anders. Afhankelijk van de rietdekker gaat een rietendak tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar mee.

https://www.rietwerk.nl/