Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

Een gemotiveerd team

Een gemotiveerd team bereikt een stuk meer dan een ongemotiveerd team. Daarnaast kan je het er ook nog eens over hebben of er überhaupt wel een team is. Alsnog, het is van belang dat er op de werkvloer een bepaalde cohesie ontstaat waardoor eenieder iedereen weet aan te steken met motivatie. Gemotiveerde werknemers zullen meer voor elkaar krijgen, betere prestaties leveren, harde werken, meer over hebben voor de zaak, vrolijker zijn, en het minder erg vinden om het een of ander extra te doen voor de onderneming omdat zij waarschijnlijk intrinsiek gemotiveerd zijn. Een intrinsieke motivatie bij werknemers is altijd beter dan extrinsiek gemotiveerd zijn.

Wanneer we het hebben over intrinsieke motivatie, dan hebben we het over dat de persoon in kwestie van binnenuit een bevrediging heeft met het werk dat wordt verricht. Deze persoon zal veel voldoening uit het werk halen, en zal het minder erg vinden wat hij of zij zal verdienen, zolang zij het werk maar leuk vinden. Wanneer we het over extrinsieke motivatie hebben, gaat het er om dat de persoon in kwestie alleen maar gemotiveerd is om te werken om geld te verdienen. Verder heeft hij of zij geen verdere affiniteit met het beroep of de werkzaamheden en zal zich daarom ook niet extra inzetten omdat dit niet wordt beloond met geld of loon.

Per persoon is de motivatie natuurlijk anders, toch is er een verschil te zien tussen verschillende ondernemingen en de personen die daar werken. Wanneer er veel jongeren werken, zoals in een restaurant, zal er meer extrinsieke motivatie zijn dan wanneer het gaat over een onderneming waar men allemaal gestudeerd heeft voor de baan. Mocht het zo zijn dat er in die laatste soort onderneming toch nog mensen zijn die niet door de juiste redenen zijn gemotiveerd kan het bedrijf ervoor kiezen om een loopbaanbegeleiding of een zakelijke coaching van Carrièrepoort aan te bevelen. Op deze manier kan deze persoon wel het juiste beroep vinden waardoor deze persoon intrinsiek gemotiveerd wordt, wat uiteindelijk beter is voor iedereen omdat het werk dan minder als een verplichting gaat voelen. Klik hier voor meer informatie over mogelijkheden voor u.

https://carrierepoort.nl/