Triceinc
Image default
Business / Food and Related Products

De beste koffie van Veenendaal

De beste koffie van Veenendaal bestel je natuurlijk heel gemakkelijk via de online koffiewinkel Koffiemasters. Hier zijn uitsluitend koffiespecialisten werkzaam om je enkel en alleen te voorzien van de beste koffiesoorten. En als je nog niet helemaal zeker weet of een bepaalde soort je zal bevallen, maak je toch gewoon gebruik van hun uitstekende proefservice? En als je eenmaal een keuze hebt kunnen maken uit het uitgebreide assortiment en je bestelling voor 21:00 uur plaatst, dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Oók op zaterdag! Zodat je lekker snel kunt gaan genieten van een heerlijk kopje koffie. Alleen of met vrienden of familie.

Koffie uit Veenendaal, een stukje geschiedenis

Wist je dat ook de koffie uit Veenendaal een onderdeel is geworden van de levensstijl van veel mensen? En dat koffie voor het eerst werd geïntroduceerd in de 15e eeuw. Tot op de dag van vandaag behoudt het zijn status als een van de meest populaire dranken, met miljoenen koffiedrinkers wereldwijd. Het zwarte brouwsel wordt gemaakt van rijpe bessen die uit de koffieplant worden geplukt, verwerkt en gedroogd. Na het drogen worden deze ‘bonen’ gebrand en gemalen om te worden gebrouwen tot de koffiedrank die we allemaal kennen en waarderen. Door de eeuwen heen is koffie uitgegroeid tot een miljardenindustrie en een onderdeel geworden van onze culturele fenomenen.

Enkele leuke feiten

Over het algemeen geldt, als je ergens van houdt, is het vaak zo dat je er alles over wilt weten. Dit is precies de reden van dit blog. En wees gewaarschuwd: eenmaal verliefd op koffie, is er echt geen weg meer terug. Want alles wordt een stukje mooier met een vleugje koffie.

  1.  De stimulerende werking van koffie werd per ongeluk ontdekt door Ethiopische herders die merkten dat hun geiten begonnen te “dansen” na het eten van koffiebessen.

  2. De koffieboon is een zaadje in een felrode bes. Deze bessen werden oorspronkelijk als voedsel geconsumeerd door Afrikaanse stammen die de bessen in een vetlaagje wikkelen voor een uitbarsting van energie.

  3. Koffiehuizen werden in 1675 in Engeland verboden door koning Charles II, omdat hij dacht dat de mensen elkaar daar ontmoetten om tegen hem samen te spannen.

  4. De duurste koffie ter wereld, Kopi Luwak (600 dollar per pond), wordt gemaakt van onverteerde koffiebonen uit de uitwerpselen van Civet, een soort wilde katten die in Sumatra wordt gevonden.

  5. Regelmatig koffie drinken verlaagt het risico op de ziekte van Alzheimer.

  6. Koffie is na olie het tweede meest verhandelde product ter wereld.

  7. Koffie is goed voor de lever. Regelmatige drinkers hebben een 80% minder kans op cirrose.